Lourdes
Waar de hemel de aarde raakt
Data & Prijzen
Lourdes Huis voor de Pelgrim 101.JPG
Zeven Lourdesreizen in 2018
Welke reis past in uw agenda?
Foto's
Lourdes Huis voor de Pelgrim 86.JPG
Lourdes blijft indruk maken
Bekijk de foto's

Programma bedevaart naar Lourdes

Een bedevaart naar Lourdes duurt gemiddeld zes dagen. Afhankelijk van het soort vervoer dat u kiest, kan het een of enkele dagen langer zijn. Het vliegtuig, de nachtbus en de zorgbus reizen rechtstreeks van Nederland naar Lourdes. De dagbussen maken zowel op de heen- als de terugreis een rondtocht langs inspirerende plaatsen in Frankrijk.

 

Lourdes-stad-2018.jpg

 

Volledig verzorgd aanbod

Alle deelnemers komen min of meer gezamenlijk in Lourdes aan en krijgen daar een volledig verzorgd Nederlandstalig bedevaartprogramma aangeboden. Dit wordt met zorg samengesteld door ons eigen pastorale team. Daarbij wordt ook rekening gehouden met het thema dat het heiligdom van Lourdes elk jaar aanreikt. In 2019 is dat: 'Zalig u die arm zijt', een zin uit de bekende Bergrede in het evangelie.

 

Vieringen

Tijdens het verblijf in Lourdes kunt u deelnemen aan eucharistievieringen, gebedsdiensten, de dagelijks sacraments- en lichtprocessie, de indrukwekkende internationale hoogmis met meer dan 20.000 gelovigen, de kruiswegoefening, een boeteviering en tal van andere mogelijkheden voor gebed en bezinning.

 

Lourdespelgrims-lore.JPG

 

Ontmoetingen

De priesters, diakens en pastorale medewerkers die de reis begeleiden, zijn dagelijks beschikbaar voor een persoonlijk gesprek. Desgewenst is er ook gelegenheid om het sacrament van boete en verzoening te ontvangen.

 

Ruime keuze

Naast de gezamenlijke vieringen is er voldoende ruimte om op eigen gelegenheid of onder begeleiding van uw reisleider Lourdes en het heiligdom verkennen: de grot van de verschijningen, de kerken, de plekken waar Bernadette gewoond heeft en het stadje met z'n vele winkeltjes en terrassen. Ook bestaat de mogelijkheid om een excursie naar de Pyreneeën te maken. Er is een ruime keuze aan activiteiten. Het programma is geheel vrijblijvend. U bepaalt zelf waar u aan deelneemt.